duminică, 13 octombrie 2019

Ziua perfectă începe cu cappucino verro

Gândul la o nouă călătorie, un cappucino bine preparat și servit ca la carte transformă orice zi simplă într-o zi perfectă.

Sunt pasionată de călătorii și am nevoie de multă energie pentru a explora lumea. Nu de puține ori mă trezesc cu noaptea în cap și parcurg mii de kilometrii în diverse vehicule. Merg pe jos mult pentru a cunoaște cu adevărat orașele pe care le vizitez. Îmi rezerv momente de odihnă pentru a contempla și a absorbi vibrațiile locurilor în care călătoresc. În fiecare din aceste călătorii, cafeaua este ingredientul nelipsit, fie că îmi dă startul pentru o zi perfectă în care mă aflu într-o excursie, fie că îmi dă încă un strop de energie pentru a-mi continua aventura.

Arta de a bea cafea

Deși consum cafea încă din facultate, cafeaua autentică și arta de a o bea am descoperit-o abia când am început să călătoresc în Italia. Acolo, am aflat că nu este suficient să ceri pur și simplu una caffè.

Micul dejun este italienesc doar dacă se consumă cappucino cu spumă, alături de un croissant umplut cu cremă de vanilie, apă sau suc de portocale proaspăt stors. Cappucino poate fi înlocuit fără nicio problemă cu latte macchiato sau caffe machiatto, oricare dintre combinațiile de cafea cu lapte fiind potrivite pentru colazione.

După un prânzul pe bază de paste, pizza și fructe de mare, aproape orice italian savurează un esspreso scurt însoțit de un pahar de apă rece, care ajută la ușurarea digestiei.

În zilele toride de vară, fie că sunt sicilieni, venețieni sau toscani, italienii caută stropul de răcoare într-o caffè freddo, savurată lângă fântânile arteziene sau la umbra copacilor exotici care se găsesc la tot pasul.

Trucuri minune pentru ritualul unei zile perfecte

Chiar dacă fizic nu pot călători tot timpul, am găsit mici trucuri care mă fac să simt că plec într-o excursie, în fiecare dimineață, indiferent de destinație.

Unul din trucuri a venit ca o inspirație chiar într-o zi perfectă de 22 septembrie, la cea de-a 35-a mea aniversare, într-o cutie mare primită în dar de la soțul și fiul meu, cutie pe care erau inscripționate câteva cuvine: magazin onlinemagNET.ro, cutie în care am găsit un aparat minune de făcut cafea.

Din acea zi, sunetul ceasului deșteptător sună mai frumos, când știu că în bucătărie mă așteaptă un espressor automat Philips care îmi va prepara un cappucino verro cu spumă de lapte fină cu LatteGo cum numai în Italia se poate savura.

Cel de-al doilea truc stă ascuns în dulăpiorul din bucătărie în care se găsește o varietate de cafele. De fiecare dată când îl deschid pornesc în câte o călătorie imaginară: fie în regiunea Koffe din podișul Etiopiei, loc în care au fost descoperite pentru prima dată plante de cafea, fie în Brazilia, patria cafelei robusta, fie în Columbia, una din țările din care pleacă mii de tone de cafea arabica spre întreaga lume.

În acest colț al bucătăriei mele cel puțin cinci sortimente de cafea stau așezate în cutii special concepute să conserve aroma boabelor de cafea. E o inspirație pentru fiecare dimineață. Indiferent dacă este primăvară, vară, toamnă sau iarnă, soare sau vreme mohorâtă, în aceste cutiuțe am tot ce este necesar pentru a prepara o cafea adevărată.

Cel de-al treilea truc este să-mi beau ceașca de cappucino cu spumă de lapte fină de dimineață împreună cu soțul meu și fiul meu care-mi sunt și fideli parteneri de călătorii, acompaniați de câte o porție de clătite umplute cu dulceață de afine sau ciocolată.

Aceste trei ingrediente formează ritualul unei zile perfecte, înseninând și cele mai înnegurate zile, transformând cele mai obișnuite clipe, în momente surprinzătoare și rutina în aventură.

Acest articol a fost scris pentru Super Blog 2019.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu