Europa

Locurile, oamenii, obiceiurile fac această lume mai frumoasă. Haideţi să le descoperim împreună!


Malaga, Biarritz și Amalfi, destinații de suflet, în 2018

Călătorului îi stă bine pe drumuri și în 2018. Unde? Acolo, unde destinul i-a pregătit aventuri minunate: Spania, Franța și Italia.

Aș vrea ca pașii mei să cutreiere Spania, pe plajele însorite din Malaga care a dat lumii pe Picasso și a le sale opere unice.
Aflați mai multe »

Zaragoza, locul potrivit pentru un Revelion deosebitSunt anumite destinații care sunt cunoscute ca fiind ideale pentru a petrece vacanţe cu specific: - de vară, - culturale, - la munte, - la mare, - sărbători de iarnă etc. În egală măsură, există şi multe destinaţii atipice pe care nu le poţi încadra într-o anumită categorie, însă care transforma călătoriile noastre în evenimente unice. Ele pot face parte din mai multe categorii fără să aparţină uneia anume.

Un astfel de loc este ZARAGOZA, Spania. Acest oraş poate fi vizitat oricând: primavara, vara, toamna, iarna. Are istorie, are personalitaţi, are peisaje frumoase. Nu este una din destinaţiile de top printre împătimiţii de călătorii, însa are oameni speciali, obiceiuri frumoase, locuri sfinte şi UNICITATE. Din punctul meu de vedere, aceasta ultima calitate este cea mai importantă pentru un loc ce MERITĂ VIZITAT măcar o dată în viață.
Aflați mai multe>>

Cu gândul la vară și la aventură

Vara s-a dus de mult, iar toamna pare că s-a plictisit și se încăpățânează să prindă iarna din urmă și să-i dea ștafeta. Uneori mai încetinește și îmi dă impresia că s-a răzgândit, dar lumina puternică a soarelui din unele zile este trădată rapid de vâtul rece.

Frigul de afară, zilele din ce în ce mai scurte și bruma groasă de dimineață mă fac să visez mai mult decât oricând la vară. Cu cât frunzele se maronesc mai puternic, ploaia e mai mocănească și hainele de pe mine mai groase, cu atât mai mult mintea mea zburdă către verdele frumos al verii, albastrul nesfârșit al mării, nisipul fin de pe plajă, rochițele vesel colorate și călătorii pline de aventură.

Monterosso, destinația ideală pentru o vară de neuitat

Prin Roma, pe urmele Sfântului Petru

Înmânarea cheilor Raiului de către Mântuitorul Nostru Sfântului Petru -
Şcoala de Mosaic de la Vatican
*
Sărbatoarea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel de săptămâna trecută m-a inspirat la o călătorie, prin Roma, una mult mai spirituală pe urmele păzitorului Porţilor Raiului.

Sfântul Petru a venit la Roma în anul 64 pentru a propovădui cuvântul Domnului, devenind unul din cei mai importanţi organizatori ai Bisericii creştine. Este cunoscut în creştinism ca cel care a cerut să fie răstignit cu capul în jos, nefiind demn de o moarte asemănătoare cu a lui Iisus.
În cele două vizite pe care le-am făcut la Roma am decoperit trei obiective importante care sunt legate de Sfântul Apostol Petru: Chiesa di San Pietro in Carcere  - Foro Romano, San Pietro in Vincoli şi Basilica di San Pietro - Vatican.

Veneţia, locul verilor noastre speciale
Istorie, frumuseţe naturală, cultură, relaxare sunt cuvintele care definsec cel mai bine Italia. Oriunde ai merge în această ţară găseşti puţin din ele.

Sunt criteriile după care şi eu mă ghidez, când aleg locul în care să îmi petrec o vacanţă estivală de vis, elemente pe care le recomand tuturor celor care vor să aibă experienţa unui călător desăvârşit.
Aflaţi mai multe »

O călătorie în interes de serviciu, în L'Horme, Franţa

  Centrul din Saint Etienne

Am visat de copil la Franţa, însa niciodată nu mi-am imaginat că voi ajunge în Hexagon în interes de serviciu, dar iată ca s-a intamplat totusi in septembrie 2015, chiar de ziua mea.

De trei ani vin în Franta, în aceleasi locuri, iar uneori ma întristez, fiindcă nu pot calatorii ca turist, dar nu nu ma descurajez şi sper că într-o zi voi fi si turist.

Cu toate aceste tristeţi, în aşa-zisele voyages de travail reuseşti să cunoşti oamenii aşa cum sunt ei, să faci cunoştinţă cu adevaratele mâncăruri, cu obiceiurile şi cu glumele lor. Cel mai neplăcut este că trebuie sa fiu departe de familia mea, de sotul meu care imi este permanent partener de calatorii, dar si de baietelul meu. Partea negativa la calatoriile in interes de serviciu este ca nu ai libertate de mişcare - eu nu am avut pana acum - fiind condiţionata de programul impus de serviciu. In Franta, cel putin in oraselele de provincie, aproape totul adoarme dupa ora 18:00.
Aflaţi mai multe »

Roma, un oraş surprinzătorFontana di Trevi

Roma a fost primul oras european din afara Romaniei pe care l-am vizitat. Acest lucru se intampla in anul 2010, in luna septembrie. Au trecut multi ani de atunci, insa amintirile imi sunt la fel de vii ca si astazi.
Aflaţi mai multe »