România

România este o ţară frumoasă care merită să fie vizitată.

Pitești, un rai al florilor, in aprilie


Zilele acestea sunt ideale pentru a vizita orașul Pitești. Pomii și florile de primăvară au înflorit, iar explozia de culori au transformat străzile, parcurile și pădurile în picturi realiste de vrednice de a concura în frumusețe pe cei mai mari artiști ai culorilor.

S-au aprins luminile de Crăciun și în Pitești


Piteștiul a primit hainele de sărbatoare în ziua de 1 Decembrie. Asemeni celorlalţi ani, centrul oraşului este împodobit cu ornamente de Craciun luminoase, care îl face mult mai atractiv.
Începând de la cladirea care găzduieşte Consiliul Judeţean Argeş (Casa Albă) şi până Teatrul Alexandru Davila, mii de luminiţe inundă strada creând o atmosferă de poveste.


Un Crăciun la SPA, în Eforie Nord


Pentru 2016, nu am avut niciun plan de Crăciun. Urma să fie o sărbătoare ca multe altele petrecute în compania celor foarte dragi mie, acasă. Cu toate acestea, o propunere aparent nesemnificativă făcută de soţul meu, în seara de 23 decembrie, ne-a trimis direct la Eforie Nord la un drăguţ centru SPA, unde aveam să petrecm una din cele mai frumoase şi deosebite Sărbători de Crăciun.

O mică vizită neprevăzută la Muzeul Antipa, în 2 decembrie

O mică vizită la muzeu, chiar în mini-vacanța de 1 Decembrie, a fost o bună ocazie de a ieși din cotodian atunci când nu am apucat să plănuim mereu dinainte.

Așa că vineri, 2 decembrie, ne-am tezit de dimineață, iar după micul-dejun, am pornit către gară împreună cu băiețelul meu de șapte ani și cu soțul meu. Destinația pentru acea zi a fost București.

Piteşti este tricolor în ajun de 1 DECEMBRIE


Piaţa Primăriei Piteşti
Mi-aş fi dorit ca anul acesta  1 DECEMBRIE să mă găsească la Alba-Iulia. Nu a fost să fie. De ce? pentru că nu m-am mobilizat din timp şi am aşteptat prea mult.

Am început să caut să caut cazare cu o lună în urmă. Deşi nu sunt genul de persoană care renunţă uşor în a găsi cazare, pentru această mini-vacanţă de 1 decembrie mi-a fost imposibil să găsesc pensiuni, hoteluri sau alte locuri de cazare.

Aflaţi mai multe >>

Culoarea toamnei, în Pitești


Perechea galbenă
La toamnă iubesc cel mai mult culorile.Anul acesta pentru mine senzația toamnei a fost galbenul. Nu maroul, nu roșul sau griul, ci doar galbenul. 
Aflaţi mai multe>>

PADINA FEST 2016: munte, muzică, aer curat şi distracţie eco

Sursa foto: Cabana Padina
Mi-am aniversat majoratul la Padina, într-un loc exact pe sufletul meu, motiv pentru care îmi amintesc cu plăcere de fiecare dată de această locaţie.
Tinereţea, lipsa grijilor, poate doar cea a Bacului care bătea la uşă, pretenţiile nu atât de ridicate precum cele din prezent, spiritul sălbatic au făcut din acestă părticică a României una specială a inimii mele.
Cele mai drag amintiri despre acest loc sunt: Peştera Ialomicioara care adăposteşte o frumoasă bisericuţă, cabana Padina cu paturi suprapuse în care jucam la lumina lanternei Popa Prostu’ şi Poker, muzica ascultată după ora stingerii la un casetofon dotat cu căşti, acum piesă de muzeu, dar şi urşii care veneau pe înserat să cerşească.

 

Mi-a venit dorul de ducă. L-am potolit cu marea?
Odată cu venirea verii, mi-a venit si DOR DE DUCĂ. Mereu sufăr de acest sindrom, însă acum îl simt din ce în ce mai puternic.

Am încercat să-l linistesc cu două săptămâni în urmă, iar vineri am pornit spre MAREA NEAGRĂ, cu destinaţia Mamaia, iar cele doua zile petrecute acolo au fost suficiente cât să-mi mai astâmpere FOAMEA de călătorie.

A fost un drum luung, dar frumos, asta dacă nu iau în considereare cele aproape două ore petrecute pe Centura Bucureşti. În acest loc, mereu am un sentiment ca ar trebui sa fac cale întoarsă spre casă. Dar am trecut cu multă răbdare şi de aceasta dată, făcându-mi loc uşurel pe Autostrada Soarelui. Cei doi băieţi ai mei şi ale lor glume au făcut ca distanţa să se risipească, iar timpul să treacă mai uşor. Oamenii haioşi întotdeauna ne fac viaţa mai frumoasă, motiv pentru care trebuie să-i preţuim neîncetat.
Aflaţi mai multe »

 

Cum mai pot descoperi minunatele comori ale României?Sursa foto: Play România

Sunt un călător neobosit şi cred că atunci când sunt stresată ceea ce mă smulge din stresul cotidian este o călătorie, chiar dacă de cele mai multe ori este una virtuală.

Acest tip de deconectare am învătat-o de la o persoană foarte dragă mie, care, de fiecare dată când avea indicator crescut de călătorie, făcea un tur virtual rapid al unor locuri care hrănesc sufletul doar privindu-le. Poarta prin care ajungea la acestea minunăţii ale naturii era fie PC-ul, fie ecranul tabletei sau al telefonului.
Aflaţi mai multe »

 

O scurtă călătorie prin Pădurea Trivale, după PaştePădurea Trivale din Piteşti

Paştele mi-a adus o scurtă perioada de relaxare sşi timp suplimentar pe care l-am petrecut alaturi de familia mea. Am avut parte de o vreme frumoasă care mi-a permis să fac o scurtă vizită părintilor mei la ţară.

Ziua următoare a fost o altă poveste. Am vrut să profit cât am putut de ultima zi liberă, dar şi de timpul frumos de afară. Mi-am amintit ca au înflorit castanii, iar cel mai portivit loc din care îi pot admira este Pădurea Trivale, din Piteşti.
Aflaţi mai multe »


Trei minute, suficiente pentru o zi perfectă la piscinăSoţul meu este un om al vitezei şi al surprizelor. Reuşeste să mă uimească plăcut zilnic cu gesturi frumoase şi are grijă ca viaţa noastră să fie mereu o aventură. Asta presupune să fiu mereu pregătită pentru ceva inedit sau gata să pornesc într-o escapadă de neuitat.

La fel s-a întâmplat şi în urmă cu trei săptămâni. Era sâmbătă dimineaţa şi de abia ne trezisem. Soarele de primăvara mângâia plăcut geamul dormitorului, iar piticul nostru s-a trezit divulgând că tati are o surpiză.
Aflaţi mai multe »

   

Călătoria Clasei Pregătitoare C prin Şcoala Altfel, în PiteştiDe vre-o trei săptămâni, copilul meu, elev de clasa pregătitoare, mă întreabă aproape zilnic cât mai este până la Săptămâna Şcoala Altfel. Aşteaptă aceste zile cu mare nerăbdare, iar pentru pitici, aşteptarea poate fi uneori destul de grea, mai ales dacă au planificate activităţi mult mai interesante decât cele pe care le fac la şcoală în mod normal.

Întrucât aşteptarea este destul de dificilă, am încercat să găsesc un mod, prin care să-i păcălesc senzaţia de grea trecere a timpului, făcându-i un calendar din care să poată tăia zilnic câte o zi scursă.
Aflaţi mai multe »

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu