joi, 24 mai 2018

Cum a fost prima editie a FOOD TRUCK FESTIVAL, la Pitesti?


FOOD TRUCK FESTIVAL a ajuns pentru prima data la Pitesi, saptamana trecuta, cu multe arome deliciose care i-au transformat pe pofticiosii argeseni, in pofticiosi si mai mari. Acestia au luat cu asalt si au incercat sa devoreze bunatatile din rulotele care, timp de cinci zile, au fost campate in Centru Pitestiului, in Piata Primariei.


Ce am gasit la FOOD TRUCK FESTIVAL Pitesti? 

Mirosuri minunate, fete vesele, chipuri prietenoase si oameni nerabdatori sa deguste bunatati. Burgeri deliciosi din vita, curcan, dar si vegetarieni, frigarui din porc, din berbecut, mancare mediteraneana si italiana, chinezeasca si din cultura stradala japoneza si savuroasa paella sunt doar cateva din preparatele care s-au vandut la FOOD TRUCK FESTIVAL Pitesti.
Vegetarienii nu au fost uitati si pot sa se delecteze cu specialitati facute pe baza de avocata si alte preparate concepute special pentru ei.

Si cum dupa o mancare buna e nevoie de un desert delicios iubitorii de dulciuri trebuie sa incerce clatitele, canolli cu umpluturi dulci si bune.

Pe langa toate acestea, am dat si cativa rulotisti parca suparati si morocanosi. Nu am inteles de ce mustacesc sa serveasca un burger fara ceapa sau tipa la clienti ca burgerul adevarat e cel din vita si nu cel din pui pe care si l-ar fi dorit o fetita de 7-8 anisori. 😏 Unii bucatri de rulota au devenit mult prea seriosi si conventionali tocmai in mijlocul mancarurilor neconventionale.









Cele mai gustoase preparate de la acest festival de street food mi s-au parut frigaruile de berbecut, pe care le-am mancat impreuna cu o portie cartofi prajiti aromatizati cu ierburi.
Rulota de la care am achizitionat frigaruile era foarte cocheta si se prezenta ca oferind preparate cu specific italienesc.
Cei doi baieti romani serveau si preparau bunatatile cu zambetul pe buze, la fel de galagiosi precum adevaratii italieni.

Preturile de la FOOD TRUCK FESTIVAL Pitesti


In general, a fost o atmosfera placuta la FOOD TRUCK FESTIVAL - Pitesti, chiar daca preturile mancarurilor au fost cam arzatoare pentru buzunar.

Cel mai ieftin burger s-a vandut la 22, iar cel mai scump a ajuns chiar si la 35 de lei, iar pentru cartofii prajiti gurmanzii au dat intre 6 si 13 lei portia.

Cinci frigarui de berbecut se vindeau cu 22 lei. Delicioasele rulouri italienesti dulci, cunoscute si sub numele de canolli, s-au putut gasi in rulote la 15 lei bucata.

Sangria si paella au putut fi savurate de iubitorii de astfel de preparate la 30 portia fiecare. 

Concluzia este ca a fost o experienta culinara interesanta care in cazul pofticiosilor a facut cateva gauri prin buzunare.

Saptamana acesta rulotisii campeaza in Bucuresti, la Complexul Expozitional ROMEXPO, la Food Truck Festival - The Big One.

Pofta mare!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu