duminică, 3 aprilie 2016

Laptop-ul, un prieten de incredere, chiar si in momente critice

Micul galbior
Partenerul meu de lucru este un frumos laptop galben. L-am primit, in urma cu 8 ani, de la seful meu, deoarece urma sa intru un concediu prenatal, pentru eventualitatea in care ma plictisesc prea mult in postura de viitoare mamica. A fost achizitionat de pe un Magazin online, iar eu am fost extrem de incantata la vremea respectiva.

Imi este un prieten de nadejde, deoarece, pe langa faptul ca este cochet, precum o doamna, imi pastreaza toate amintirile din 2008 si pana in prezent intacte, in forma pozelor de familie, de calatorii, de munca, o mare parte din viata mea fiind in mica lui memorie de 512 MB, sub diverse forme.

La prima proba importanta de lucru pe care am dat-o, pentru un post de tehnoredactor la o editura cu carti pentru copii, mi-a fost alaturi o noapte intreaga ajutandu-ma sa duc sarcina la bun sfarsit. A rezistat eroic cu trei programe de editare foto ruland in acelasi timp, fapt pe care eu l-am apreciat enorm avand atat de putine resurse. M-am simtit enorm de mandra de el, cand colegi de-ai mei mi-au spus ca au facut aceleasi lucruri ca si mine cu PC-uri mult mai performante.

In vacante il luam alaturi de noi, deoarece fotografiile trebuie sa-si gaseasca rapid loc intr-o arhiva, pentru a lasa loc altora si altora.

In ultimele luni, micutul meu prieten galben a inceput sa-si arate batranetea. O spun cu mare parere de
rau, pentru ca tin foarte mult la el si mi-ar fi extrem de greu sufleteste sa-l inlocuiesc.

Cele mai evidente semne de oboseala mi le-a dat, chiar cand am postat unul din articolele scrise pentru competitia Spring Super Blog. In acea zi, am lucrat la vre-o patru proiecte: editare foto, tehnoredactare si creare de articole. Illustrator-ul, InDesign-ul, Photoshop-ul, Wordul si Internetul au fost deschise pe micutul meu galbior, simultan.

O perioada a functionat satisfacator, insa spre sfarsitul zilei a inceput sa imi faca probleme. Era ora 23:00, articolul pentru concurs il terminasem, iar tot ce mai trebuia sa fac, era sa postez materialul pe blogul meu, iar apoi sa-l inscriu in competitie. Usor de zis, greu de facut. Galbenila s-a suparat foarte tare, in momentul in care i-am dat sa pape un DVD cu poze dintr-o vacanta. S-o fi suparat ca-l supra-solicitasem si i s-a facut necaz, deoarece i-am aratat poze din concediu? Asta n-am de unde s-o stiu. Insa cu putin inainte de ora 11:59, dead-line-ul pentru inscrierea articolului in concurs, programele s-a blocat, iar ventilatorul laptopului a inceput sa fornaie ca un furnal. Stiam ca acesta inseamna, cel mai probabil, incetarea activitatii pentru cel putin o jumatate de ora pana se va raci si isi va reveni in simtiri. Cu toate acestea micutul a revenit la sentimente mai bune. Cu o incredibila lentoare am reusit sa postez articolul inainte de termenul limita.

Mi-am promis mie, dar si lui ca voi incerca sa-l rasplatesc pentru ca, desi lui i-a fost greu, nu m-a lasat
in momente dificile.

In urmatoarea zi m-am dus cu el la cel mai apropiat service. Dupa ce l-au analizat pe toate partile, baietii de acolo mi-au spus ca functioneaza perfect, insa ar avea nevoie de un up-grade, intucat memoria lui este mult prea mica. Unul din specialistii de aici mi-a recomandat sa-i adaug un dispozitiv de stocare mai performant. Potrivit spuselor acestuia, SSD-urile (Solid Sistem Drive) sunt cele mai revolutionare sisteme din momentul prezent. Printre avantajele prezentate de acesta in favoarea acestor lor se numara pornirea mult mai rapida a aplicatiilor, rezistenta foarte ridicata la socuri, are dimensiuni mici, nu are greutate mare si zgomotul mult mai redus.

Aceste atuuri, mi-au fost suficiente si m-au convins ca trebuie sa ma documentez si sa strang cateva oferte SSD. In cautarea mea am dat peste niste promotii SSD Kigston, care pareau a fi potrivite pentru micutul meu prieten galbior.

Astfel, ne-am face viata mai usoara amandorura,  iar el ar ramane prietenul meu de incredere atunci cand am proiecte importante si marete de terminat. 

Laptop-ul, un prieten de incredere, chiar si in momente critice a fost scris pentru SpringSuperBlog 2016 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu