Istorie, frumuseţe naturală, cultură, relaxare sunt cuvintele care definsec cel mai bine Italia. Oriunde ai merge în această ţară găseşti puţin din ele.
Sunt criteriile după care şi eu mă ghidez, când aleg locul în care să îmi petrec o vacanţă estivală de vis, elemente pe care le recomand tuturor celor care vor să aibă experienţa unui călător desăvârşit.
Timp de trei ani consecutivi destinaţia mea preferată pentru vacanţa de vară a fost Lido di Venezia. Este mai mult decât evident că respectă toate criteriile. Un merit deosebit l-a avut şi soţul meu care a făcut în aşa fel ca de fiecare dată sejurul să fie unul unic. Eu prefer avionul ca mijloc de transport, deoarece este mult mai rapid şi nu este obositor. Există circuite cu avionul care asigură chiar transferul de la aeroport la hotel, acestea fiind mult mai practice. La CND Turism astfel de circuite, devin şi mai accesibile.
În 2014, pentru ca aventura noastră să fie mai interesantă am luat bilete de avion de la Bucureşti-Bologna. Orele au fost destul destul de convenabile, tocmai potrivite pentru băieţelul nostru care avea cinci ani.
Pentru a ajunge la Veneţia am ales ca mijloc de transport trenul, un mod rapid, confortabil şi extrem de accesibil. Cel mai încântat a fost tot fiul nostru care este mare pasionat în a călători cu trenul. Acest lucru a fost marele nostru as din mânecă, deoarece nu a mai simţit nici oboseala, nici nu s-a plictisit în cele două ore de călătorie pe calea ferată. Biletele la Regionale au costat 17 euro pentru doi adulţi şi un copil, destinaţia fiind Venetia - Santa Lucia. De aici, am luat Vapporetto, pe linia unu, care într-o oră şi jumătate ne-a dus pe insula Lido. Tot aceeaşi destinaţie are şi linia doi, aceasta având mult mai puţine opriri.
Pentru a ajunge în Lido se străbate Grand Canale, o călătorie pe care trebuie făcută măcar odată în viaţă. În acest fel, reuşeşti să observi Veneţia atât ca un veneţian, dar şi ca un turist făcând parte din această lume. Varianta Vaporetto este cea mai accesibilă, tariful pornind de la 7 euro.
Insula Lido este una din cele peste 118 insule care formează Veneţia. Am ales-o tocmai pe aceasta pentru plaja ei minunată, notată cu înalta distincţie de Blue Flag (Steag Albastru – distincţie acordată pentru fineţea nisipului, curăţenie şi mediu sustenabil). Este singura din Veneţia pe care se poate circula cu maşina. Este un paradis pe care de îndată ce păşeşti începi să-l percepi cu toate simţurile. Toate clădirile sunt îmbrăcate în flori, iar verdeaţa se îmbină într-un mod armonios cu apa verde a lagunei şi al canalelor care o străbat.
În august este extrem de cald în Lido, fapt pentru care recomand plaja şi marea doar până la ora 10:00. Aici am reuşit să ne relaxăm de fiecare dată pe nisipul fin şi privind albastrul Mării Adriatice.
Veneţia poate fi cutreierată până la ora 16:00 fără nicio restricţie. Frumoase părculeţe cu locuri de joacă pentru copii se găsesc, la Giardinni şi pe insula Murano. Acestea sunt adevărate oaze de verdeaţă şi răcoare, mai ales la ora amiezii când soarele este toropitor.
La Murano se pot vizita magazinele – adevărate muzee cu opere de artă din sticlă şi fabricile de sticlă. La Giardini se găseşte, de asemena, şi expoziţia permanenă Biennale, locul în care arta este la ea acasă.
După-amiezile, după un somnic odihnitor, au fost tocmai bune pentru plajă, iar serile minunate pentru a vizita surprinzătoarea Venetie. Piazza San Marco este încântătoare după lăsarea întunericului. Basilica San Marco şi turnul din piaţă difuz luminate, acompaniate de orchestrele care cântă pe viu pentru a atrage turiştii creează o atmosferă extrem de romantică.
În Veneţia sunt multe locuri de vizitat: de la Palatul Dogilor – Palazzo Ducale, în care sunt acoperite picturi ale unor personalităţi veneţiene precum Tintoretto, Tiziano sau Veronese, până la bazilici foarte cunoscute ca Sant Maria dei Frari, San Giovanni e Paolo, Santa Maria alla Salute.
Un drum lin către casă
Pentru ca întoarcerea noastră acasă să nu fie extrem de rapidă, în acea vacanţă minunată ne-am oprit puţin şi la Padova, unde am ajuns cu trenul într-o oră şi jumătate.
Aici am explorat latura spirituală. Biserica Sfântul Anton este loc de pelerinaj pentru milioane de creştini, datorită puterilor sale miraculoase. La rândul eu Universitatea Galileo Galilei, poartă renumele marelui om de ştiinţă care chiar a studiat aici.
După Padova a urmat o ultimă oprire înainte de ajunge acasă. Aceasta a fost Verona. Deoarece am fost puţin constrânşi de timp, aici am văzut doar două din simbolurile oraşului: Casa di Julietta şi Arena di Verona.
Aceasta a fost vacanţa noastră de vis extrem de personalizată. Cu puţină inspiraţie şi ceva oferte oricine poate petrece vacante de neuitat.
Veneţia, locul verilor noastre speciale a fost scris pentru Spring Superblog 2016
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu