vineri, 1 decembrie 2017

O călătorie la Iași, cu Trenul Unirii, de 1 Decembrie

Iată un mod deosebit de a sărbători Ziua Unirii şi Ziua României: o călătorie cu trenul, în România!

Ştiu că aparent pare o nebunie, mai ales că trenurile din România nu au condiţii extraiordinare de călătorie şi viteze uimitoare. Cu toate acestea am putea trece peste aceste neplăceri şi a-m putea să ne suin în Trenul Unirii care pleacă de la Bucureşti şi se opreşte la Iaşi.


Pentru că trenul a unit în România momente istorice, oameni, destine, regiuni, CFR Călători, una din companiile strategice românești, va fi implicată în proiectele de Sărbătoare ale Marii Uniri.

Pentru a marca evenimentul, CFR Călători va numi simbolic, pentru o zi, garnitura IR 12661, Trenul Unirii. Acesta va fi remorcat de o locomotivă Tricoloră si va pleca la ora 05:50 din București Gara de Nord către Iasi.

Locomotiva Tricoloră va tracta Trenul Unirii spre Iaşi si se va întoarce în aceeași zi, cu plecare la 16:50 spre Bucureşti.

La casele de bilete din marile gări, călătorii vor primi câte un simbol tricolor, semn al unirii românilor.

Iar dacă trenul are opriri neplanificate şi ajunge cu întârziere nu cred că este motiv de supărare pentru călători. Pănă la urmă se aseamănă cu tot parcursul României Mari dealungul istoriei: întărzieri, evenimente neprevăzute, condiţii vitrege.

PS: Am călători cu trenul anul trecut de 2 decembrie de la Pitești la București, pentru Târgul de Crăciun. Chiar dacă am avut o oprire neprevăzută, deoarece trenul a lovit un măgăruș aflat pe șine, am ajuns în capitală fără întârziere. Dei se poate ca pe distanțe scurte ca trenurile CFR să ajungă la timp, la destinație.

La mulți ani României și tuturor Românilor!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu