miercuri, 10 august 2016

Zile petrecute altfel, la Săptămâna Haferland, din Transilvania

Loc de poveste - Cetatea Rupea - sursa Haferland.ro
O săptămână altfel este o săptămână petrecută în Transilvania, regiune a României pe care încă nu am ajuns să o vizitez aşa de mult cum mi-am dorit, dar care îmi gâdilă frumos urechile ori de câte ori o aud rostită. Pe orice colţişor ai călca găseşti doar frumuseţe şi o particularitate care este greu de descris în cuvinte.

Aici, între 10 şi 15 august se desfăşoară Săptămâna Haferland unul dintre cele mai mari festivaluri închinate promovării culturii săseşti din Transilvania.

Pentru cei care nu cunosc cultura acestor oameni care trăiesc chiar în inima României este un bun prilej de a se alătura celor 2.500 de turişti, care  timp de cinci zile înceracă să devină parte din familia saşilor din localităţile Fişer, Rupea, Saschiz, Viscri, Roadeş, Criţ, Cloaşterf şi Meşendorf.
Săptămâna Haferland - Haferland.ro

De organizarea evenimentului s-au ocupat Fundaţia Michael Schmidt, alături de Fundaţia Tabaluga, în timp ce Fundaţia Adept, Fundaţia Mihai Eminescu Trust şi Asociaţia Saşilor Transilvăneni în Germania susţin la rândul lor ampla manifestare culturală.

Ce m-a atras foarte mult la această amplă manifestare este chiar mesajul evenimentului care sună ca un apel la ceea ce ne estre drag tuturor, şi anume familia: "Saşii te aşteaptă în familie!".  Toate activităţile au fost gândite astfel încât să fie potrivite pentru toţi membrii unei familii.
 
Satul Saschiz - sursa Săptămâna Haferland

Ce spun organizatorii?

În vara anului 2012, Michael Schmidt, preşedintele Automobile Bavaria şi al Fundaţiei Michael Schmidt, şi Peter Maffay, fondatorul Fundației Tabaluga, au iniţiat proiectul "Săptămâna Haferland", un festival menit să promoveze cultura şi tradiţiile săseşti. Intenţia lor este însă de a promova atât cultura săsească, cât ţi turismul în zona cuprinsă între Rupea şi Sighiloara, denumită "Ţara Ovăzului" sau Haferland.

Vă invit şi pe voi în Ţara Ovăzului, chiar în România!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu