marți, 14 iunie 2016

Rodul primăverii, o călătorie în lumea cuvintelor


Primăvara s-a sfârşit, însă cu siguranţă va rămâne una memorabilă, datorită experienţelor frumoase şi folositoare pe care le-am avut. Una şi-a lăsat amprentă asupra mea, într-o mai mare măsură, datorită faptului că eu am reuşit să mă provoc pe mine. Cum? M-am provocat pe mine însămi să fac o călătorie specială, căreia mie îmi place să-i spun INIŢIERE.Călătorie în lumea cuvintelor aînceput în luna martie, într-un mod cât se poate de neaşteptat, cu înscrierea blogului meu în competiţia SpringSuperblog 2016.

A fost călătorie unică, pentru mine fiind prima de acest gen, în care am REUŞIT, o spun cu mândrie, să ajung la destinaţie  FINALIST.  

A fost cea mai "numeroasă" călătorie pe care am făcut-o, deoarece am plecat la drum alături de alţi 165 de călători neobosiţi, plus o echipă profesionistă de gazde şi ghizi strânsă sub marca SuperBlog.


În acest periplu am avut de ajuns la 16 “obiecive turistice” – probe, puncte de interes maxim în care odată ajunsă am cunoscut noi oameni. Am văzut cum se poate trăi frumos într-un mod diferit şi am descoperind sfere noi de interes. M-am bucurat de ceea ce m-a înconjurat şi am aflat obiceiuri care mi-au îmbogăţit  spiritul, provocându-mă la o analiză mult mai atentă a călătoriilor anterioare, dar şi depăşirea limitelor în excursiile viitoare.

Prima oprire am făcut-o în Mamaia, unde am rememorat dintr-O primăvară cu peripeţii de mucegai, la Marea Neagră

Apoi, m-am oprit în cel mai potrivit loc pentru a lua cu mine puţin din inima călătoriei şi anume Semnul de carte, suvenirul perfect despre o poveste cu suflet. Am dus aceste amintiri în Căsuţa de vacanţă de la mare, căminul visurilor mele, unde le-am aşezat la loc de cinste, în vitrina amintirilor de călătorii.

Mi-am făcut micul meu bagaj de călătorii pe care îl am pregătit mereu şi l-am completat cu un obiect secret care are capacitatea de a spune fără cuvinte "Româncele sunt frumoase şi când călătoresc".

Am vizitat şi o lume de poveste cu prinţi şi prinţese  în care Cenuşăreasa şi Pantofolo în călătoria vieţii lor mi-au amintit de vacanţele de iarnă în care bunica ne strângea lângă sobă şi ne spunea poveşti nemaiauzite.
 
M-am reîntors în copilărie, în sala de cinematograf în care tatăl meu era operator de film, am evadat spre Desenele animat, într-o călătorie în afara stresului cotidian, şi m-am relaxat simţindu-mă din nou copil.

Mi-am luat băieţelul meu şi am pornit în Prima călătorie la mare, cu maşina, în formaţie de trei, drum în care mi s-a confirmat că te poţi bucura în egală măsură de darul de a fi părinte, dar şi de plăcerile pe care ţi le oferă excursiile în familie, chiar şi însoţiţi de un copil foarte mic.

 După această aventură m-am reîntors în Veneţia, locul verilor noastre speciale pentru a retrăi zilele minunate de vacanţă estivale într-un cadru romantic, particular şi plin de personalitate.

Am urcat pe munte pentru a revedea din nou filmul: Lalele, irişi şi o cerere în căsătorie, la munte, dorindu-mi să rememorez iar emoţiile de atunci.

De acolo, am coborât în inima Bucureştiului pentru admira Casa Poporului alături de cei care sunt pasionaţi de călătorii ca şi mine, "obiectiv" care m-a ajutat să recreez ceea ce eu am numit Ambientul plăcut şi util, asul meu din mânecă.

Am făcut un mic popas pentru a-mi trage sufletul şi am scotocit printre poze pentru a-mi arhiva capturile din acest "maraton turistic" alături de Laptop-ul, un prieten de încredere, chiar şi în momente critice.

Pozele pe care le-am văzut m-au trims rapid la unul din cele mai frumoase evenimente din viaţa mea, O nuntă de lut ca la marginea mării, un vis împlinit. 

După aceea am plecat în Aventura Bârlogul şcolărelului, o reuşită. 

Pentru o relaxare totală şi m-am pregătit în Trei minute, suficiente pentru o zi perfectă la piscină. Am evadat într-o zi friguroasă de primăvară şi mi-am potolit dorul de mare, în braţele îmbietoare ale apei termale de la Călimăneşti.

Într-un târziu, însă târziul potrivit, am revenit la bază, unde Calatoriilemariei.blogspot.ro, prima casă în care s-au reunit două mari pasiuni, a devenit căminul ideal, în care să te refaci după un tur în forţă, pentru o nouă călătorie.

Toate aceste obiective vizitate au desăvârşit această frumoasă călătorie competiţională în lumea cuvintelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu