Pagini

luni, 12 octombrie 2020

Piesele de toamnă, din bagajul călătoriilor de serviciu

În fiecare an, cam pe la finalul lunii septembrie, merg în Franța, într-o călătorie de serviciu în regiunea Rhône-Alpes, deplasare deja devenită tradiție pentru mine. Așa că, din 2014, odată cu debutul toamnei, încep și creionarea bagajului, din care nu lipsesc cel puțin șapte piese esențiale din garderoba de toamnă, pentru cele șapte zile pe care o să le petrec într-un du-te-vino, între hotel, birou, restaurantele unde luăm mesele și activitățile de consolidare a echipei organizate de fiecare dată frumos și surprinzător de gazdele mele.

Pe parcursul celor șase ani de când fac aceste călătorii de serviciu, mi-am stabilit o rutină care mă ajută să-mi pregătesc bagajul pentru călătoria în Hexagon, într-un anotimp capricios în care foarte ușor temperaturile variază de la 25-26 de grade de 6-7 grade Celsius. Astfel, septembrie este echivalent cu reevaluarea și reînnoirea garderobei de toamnă.  

Întotdeauna, în geanta mea de călătorie pentru seminarul documentar își găsesc loc două-trei eșarfe, blugi, o geacă, o pereche de ghete, câteva rochițe versatile care pot fi ușor adaptate la diverse momente ale zilei, tricouri și  cel puțin un echipament sportiv.

Eșarfe vesele, un must have

Îmi plac foarte mult eșarfele. Francezii au un adevărat cult a eșarfelor și mi se pare că niciodată nu pot fi egalați la acest capitol, bărbați și femei deopotrivă. Fie că sunt uni sau viu colorate, prinse într-un stil clasic în jurul gâtului, ca accesoriu al genții sau folosite pe post de bandană, le dau doamnelor din Franța un farmec aparte. 

Un șal călduros înfășurat cu măestrie în jurul gâtului, pe lângă eleganța pe care o aduce purtătorului, poate fi un aliat într-una din acele seri răcoroase când jacheta aleasă pentru ieșirea la masă pe terasă este mult prea subțire, să apere singură de vântul rece adus de Alpi. 

În plus, cam în fiecare an m-am reîntors acasă cu cel puțin o eșarfă în plus în bagaj, deoarece nu m-am putut abține să nu achiziționez cel puțin unul din aceste accesorii. Anul trecut, nu am putut să plec din Aeroportul din Lyon, fără un șal din tricot gros.

Blugii, scutul perfect împotriva vântului tomnatic

Blugii albaștii și negrii sunt și ei nelipsiți din bagajul meu. Aceste piese vestimentare, pe lângă faptul că sunt confortabile și practice, sunt perfecte pentru mine în zilele de toamnă mai puțin prietenoase în care vântul suflă și ploaia își face loc printre frunzele colorate al platanilor care veghează străzile orașului L'horme. Pot să le asortez ușor, atât cu tricouri și ghete, cât și cu cămăși office, pentru a le face potrivite ținutelor de birou. Când călătoresc toamna cu avionul, blugii mi se par cei mai potriviți pantaloni pe care îi port deoarece mă fac să mă simt confortabil. Anul acesta, am ales o pereche de blugi denim Pepe Jeans, cu aspect prespălat, fason skinny și talie înaltă.

De obicei, iau cu mine o singură geacă, atunci când fac deplasări mai lungi pentru serviciu. Când o aleg țin cont de aceleași principii: versatile și practice. O geacă bine aleasă trebuie să aibă lungime potrivită, o culoare să se combine armonios cu celelalte ținute pe care le-am pus în geantă de călătorie și să o pot purta atât asortată cu o rochiță ușoară într-o ținută pentru birou, cât și cu o pereche de pantaloni și ghete, în funcție de dresscodul ocaziei.

Little black dress

Nici rochia neagră, de lungime medie nu-mi lipsește din piesele esențiale ale garderobei de toamnă pe care mi le pun în geanta de călătorie. În cel puțin una dintre seri, s-a format un obicei să ieșim să luăm cina la restaurant. Nu degeaba se spune că rochia neagră midi te scoate din orice încurcătură. 

Consult întotdeauna prognoza meteo, iar dacă aceasta anunță zile ploioase, pe lângă aceste rochii, o pereche de botine rezistente la apă și un palton de lână, în carouri și culori calde de toamnă care să mă protejeze de vânt și ploaie sunt piesele vestimentare de toamnă pe care le pun pe primele poziții în lista de cumpărături pe care o fac la fiecare început de toamnă.

Piese sport, pentru consolidarea echipei

Hainele sport nu lipsesc nici ele din bagaj. O altă tradiție de la aceste team buildinguri este jocul de echipă. De fiecare dată, gazdele noastre au găsit câte un joc interesant care să ne scoată la iveală abilitățile lucrului în echipă. Ținuta sport, asemeni celorlalte piese vestimentare, trebuie să fie una care să se potrivească cât mai multor sporturi: fie că trebuie să joc o partidă de tenis, să lovesc cu crosa de golf sau sa arunc cu bilele de pétanque.

Indiferent ce piese aleg să pun în geanta de călătorie în timpul sezonului de toamnă, am întotdeauna grijă să fie de calitate, comode, curate și îngrijite. Până la urmă, prima impresie contează, iar aceasta este dată în egală măsură de starea interioară, dar și de aspectul exterior.

Acest articol a fost scris pentru Proba 1. Șapte piese esențiale din garderoba de toamnă, din cadrul SuperBlog2020.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu