Pagini

vineri, 26 mai 2017

Excursie la Bucureşti şi meci de finală pe Naţional Arena



Lucrurile frumoase se întâmplă atunci când nu le planifici prea mult. Ne-am propus să mergem să vedem meciul de pe Naţional Arena dintre Steaua Bucureşti şi Universitatea Craiova,doar în câteva secunde, iar în următoarea jumătate de oră am şi cumpărat bilete. Am plecat cu speranţa că echipa noastră favorită va câştiga campionatul chiar dacă şansele erau împărţite la trei. 


Ora plecării către Bucureşti a fost 10:00, iar ca mijloc de transport a fost trenul. Biletele le-am achiziţionat la preţ redus de la Agenţia CFR cu o seară înainte (tariful dus-întors) pentru doi adulţi şi un copil a fost de 80 de lei. Am avut un drum plăcut fără întârzieri.  

O noapte în Bucureşti

Ateneul Român

Am ales să petrecem noaptea la un hotel din zona centrală, situat pe Bulevardul Magheru, deoarece am vrut să profităm de această călătorie şi să mai vizităm câte ceva din atracţiile Bucureştiului, dar şi să facem cumpărături. Hotelul la care am stat este foarte bine poziţionat şi are un aer primitor. Deşi nota hotelului de pe site-urile de specialitate era destul de bună, când am ajuns acolo ne-am temut puţin că o să fie zgomot. Am stat la etajul 10, iar la etajul 12 era organizat o petrecere de botez. Muzica de auzea destul de tare la sosirea noastră. Temerile n-au fost justificate, deoarece petrecerea s-a terminat la o oră decentă şi nu ne-a deranjat somnul. Camera de hotel a fost plăcută, baia curată şi spaţioasă, chiar dacă patul era mult prea mic pentru două persoane. La modul general am avut o şedere plăcută în acest hotel.


După ce am luat prânzul, ne-am dus piticul în Parcul Cişmigiu ca să se joace şi să se bine-dipună şi el puţin. I-a plăcut foarte mult în aici. Este un loc deosebit pe care noi îl vizităm cu drag aproape de fiecare dată când ajungem în Bucureşti.
Muzeul Theordor Aman

În zona în care am stat se mai poate ajunge cu uşurinţă la Ateneul Român, Galeria Naţională de Artă, la marile teatre din Bucureşti (Teatrul de Comedie, Teatrul Odeon), la Muzeul Theordor Aman, chiar şi în Centrul Vechi.

Librăria Cărtureşti
De asemenea, am ajuns la Cărtureşti, o librărie unică, un adevărat altar al cărţilor şi papetăriei. Clădirea care adăposteşte librăria este monument istoric, iar ghizii non-conformişti din Capitală îi aduc pe turiştii străini în acest loc. Pe lângă povestea urbană a pisicii desenate pe clădirea alăturată, aceştia îi indrumă pe călători să viziteze librăria atât pentru a-i admira frumuseţea interioară, cât şi pentru a căuta un suvenir autentic

Cum se ajunge la Naţional Arena

Pentru a ajunge la Naţional Arena să vedem meciul de fotbal, am plecat din Parcul Cişmigiu, am luat metroul pe linia M2 (Berceni-Pipera), apoi am schimbat la Piaţa Victoriei cu M2 (Distrior-Pantelionom). Am călătorit cu metroul pe această linie până la Piaţa Muncii. Aici am coborât şi am mers până la Naţional Arena pe jos. Sunt cam 15 minute. Se ajunge mult mai uşor cu troleibzul şi tranvaiul. Troleibuzele 86 si 90 ajung direct la stadion, iar tramvaiul 40 se ia din Piaţa Unirii, de la Sfînta Vineri, staţia finală fiind chiar lângă arenă. 

A fost un meci frumos, cu o atmosferă plăcută. Am văzut multe doamne şi copii la acest meci. Participarea persoanelor de sex feminin a fost surprinzătoare chiar şi pentru cei care au organizat partida, prin urmare s-au creeat cozi la porţile prin care se făcea accesul doamnelor.

După priumul gol al partidei
Meciul a fost frumos, cu trei goluri şi multe ocazii. Galeriile celor două echipe s-au duelat în încurajări obijnuite pe stadioanele din România. Mi-au plăcut copii veniţi să-şi încurajeze favoriţii cu multă pasiune şi inocenţă.

Partida s-a mai domolit după cele trei goluri ale formaţiei FCSB. La fel şi suporterii după ce au aflat că la Constanţa, echipa Viitorul a marcat şi a devenit campioană. Meciul s-a terminat cu victoria Stelei, însă cred că a fost o victorie puţin amară, deoarece nu au câştigat trofeul Ligii I. Mi-a părut puţin rău, deoarece pierderea locului I, m-a împiedicat să văd o premiere pe viu. Poate altă dată!

Plimbare prin parc şi shopping

Muzeul Naţional de Geologie
Arta poate fi întâlnită la tot pasul, în Bucureşti
Ne-am întors la hotel tot cu metroul la o oră destul de înaintată şi am adormit rapid. A doua zi, după micul-dejun, am plecat la plimbare prin Bucureşti. Printre opririle pe care le-am făcut s-au numărat Parcul Cişmigiu, Parcul Kiseleff, Muzeul Grigore Antipa şi Muzeul de Geologie. Am găsit o atmosferă foarte plăcută în Parcul Parcul Kiseleff, poate şi datorită câtorva reprize de ploaie care au căzut şi au răcorit atmosfera. Prânzul l-am luat într-un centrul comercial din zona, unde am încercat să facem şi shopping. Ne-am odihnit şi am pornit către Gara de Nord, după încă o ploaie intensă şi rapidă de mai.
 
Călătoria cu trenul la întoarcere a fost spectaculoasă
datorită ploii şi lanurilor cu rapiţă înflorite


Întoarecerea cu trenul a fost liniştită, fără întârzieri. Am încheiat un week-end frumos petrecut în familie chiar în Bucureşti, fără prea multe planificări, însă cu gradul de aventură potrivit pentru a ieşi din cotidian.

Călătorii cât mai inedite!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu