Pagini

luni, 14 noiembrie 2016

Cu gândul la vară și la aventură














Vara s-a dus de mult, iar toamna pare că s-a plictisit și se încăpățânează să prindă iarna din urmă și să-i dea ștafeta. Uneori mai încetinește și îmi dă impresia că s-a răzgândit, dar lumina puternică a soarelui din unele zile este trădată rapid de vâtul rece.

Frigul de afară, zilele din ce în ce mai scurte și bruma groasă de dimineață mă fac să visez mai mult decât oricând la vară. Cu cât frunzele se maronesc mai puternic, ploaia e mai mocănească și hainele de pe mine mai groase, cu atât mai mult mintea mea zburdă către verdele frumos al verii, albastrul nesfârșit al mării, nisipul fin de pe plajă, rochițele vesel colorate și călătorii pline de aventură.


Vara lui 2016 a fost marcată de aventuri călătoriceşti, unele previzibile, iar altele mai puţin predictibile. Toate aceste întâmplări m-am decis să le povestesc pentru a face mai uşoară trecerea prin sezonul rece.

Cum am planificat concediul?

Planificarea concediului estival a început încă din primăvară, când m-am hotărât serios că vreau să ajung în Cinque Terre, o mică parte de coastă, de pe Riviera Italiană, situată în regiunea Liguria. Soţul meu a subscris cu drag şi a mai adăugat pe listă, încă două frumoase oraşe: Milano şi Firenze.

Frumuseţea din Cinque Terre am descoperit-o cu trei ani în urmă, însă vârsta mică a băieţelului meu şi poveştile de călătorie pe care le-am mai citit, m-au determinat să mai aştept să crească puţin.

O mică terasă în Milano așteaptă iubitorii de cafea
Am cumpărat biletele de avion din luna martie cu destinaţia Bergamo, la un cost total de 630 de lei. Deşi cel mai apropiat aeroport de Cinque Terre este cel din Pisa, am decis să facem un mic tur și să revedem și Milano. Aici am stat doar câteva ore. Atât cât să bem cafeaua de dimineață, să ne dezmorțim spatele și să ne reamintim de clipele plăcute petrecute cu câțiva ani în urmă.

După biletele de avion, am început să căutăm locații în care să stăm. Am luat în calcul toate sursele cunoscute de unde am fi putut găsi cele mai bune locuri de cazare: site-uri specializate și agenții de turism. Nu a fost ușor să găsim cel mai potrivit locșor pentru noi, însă salvarea ne-a venit chiar de la site-ul de prezentare al regiunii Cinque Terre. Aici, există o prezentare a unităților de cazare recunoscute și ceedibile din cele cinci localități.
Monterosso al Mare
 Am solicitat printr-un e-mail o ofertă de preț pentru 10-14 august și, timp de o săptămână, mi-au venit răspunsuri de la unitățile din zonă. Cei 125 de euro pe noapte, la o locație de trei stele, ne-au convins să rezervăm o cameră pentru trei persoane la o frumoasă și intimă pensiune din Monterosso al Mare.
Așa ne-am hotărât să explorăm pentru 5 zile Monterosso, unul din cele cinci sate pescărești ale Italiei, de o frumusețe rară. Merită văzut măcar odată. Îl recomandă plaja cu nisip fin - singura de acest gen din Cinque Terre, laguna încântătoare și muntele care se unește cu nesfârșitul albastru al Mediteranei.
Vedere de pe Ponte Vechio, la apus - Firenze
Cazarea pentru Firenze a fost ceva mai greu de găsit, din cauza prețurilor foarte mari în luna august. După oarecare studiere a ofertei, am achiziționat printr-o agenție de turism două nopți la un hotel de trei stele cu mic dejun inclus, în centrul orașului la 150 euro pe zi.

Planificarea concediului s-ar fi oprit aici, dacă nu făceam o mică greșeală care ne-a costat pierderea avionului de întoarcere la București. Dar faptul că ne-am urcat în autobuzul greșit care mergea la Pisa și nu la Aeroportul Amerigo Vespucci, din Firenze unde trebuia să ajungem, ne-a împins către o aventură de neuitat. A fost necesară luarea unor decizii surprinzătoare și regândirea călătoriei de întoarcere acasă.

Cu trenul, spre casă

Așa că, ne-am urcat rucsacii în spate și am pornit cu trenul către România, dar nu înainte de a face câte un popas în Veneția, Viena și în Budapesta.

Aceste întâmplări de neuitat pentru mine și pline de învățăminte pentru alții le voi istorisii în alte postări.
Așa vom trece mai ușor peste vremea mohorâtă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu