Pagini

marți, 2 august 2016

Început de concediu prin Bucureşti



Centrul Istoric - Bucureşti
Mult aşteptatul concediu a sosit după şapte luni în care am visat la vară, la soare la clipe de frumoase de cei dragi mie. Aşa ca prima zi am marcat-o printr-o scurta calătorie la Bucureşti.

Nu a fost o escapadă planificată, însă a fost un prilej bun pentru relaxare, mai ales că am plecat în această aventură sâmbă, când străzile nu mai sunt atât de aglomerate, iar bucureştenii au evadat fie la mare, fie la munte sau la casele lor de vacanţă de la ţară.

Din întâmplare la BUCHAREST AIR SHOW & GENERAL AVIATION EXHIBITION 2016

Un show aviatic unic oferit de organizatori (sursa foto:  BUCHAREST AIR SHOW)
Aventura prin Bucureşti am început-o din Băneasa unde am avut o surpriză plăcută, datorită spectacolului aviatic „BUCHAREST AIR SHOW & GENERAL AVIATION EXHIBITION 2016”. Nu am ştiut dinainte de acest spectacol unic, însă am profitat de faptul că eram în zonă şi am urmărit câteva din acrobaţiile realizate de piloţi. Mi-a plăcut foarte mult şi mi-am propus ca anul următor să vizionez întreg spectacolul.

Cel mai mult m-a impresionat MIG-ul 21 Lancer care a făcut câteva acrobaţii spectaculoase acompaniate de un zgomot extrem de asurzitor care a reuşit de mi-a ridicat puţin adrenalina şi m-a purtat într-o cu totul altă lume.
 
MIG-ul 21 Lancer
După această surpriză neaşteptată, am început sesiunea de cumpărături pentru care am mers la Bucureşti. Capitala este un loc potrivit pentru shopping, care se se adaptează oricărui gust şi fiecărui buzunar. Singura condiţie este să te înarmezi cu multă răbdare şi să ai ceva condiţie fizică. Chiar dacă pare surprinzător, pentru a face cumpărături în stil clasic este nevoie de mult timp şi condiţie fizică. 
 
Muzeul Naţional de Istorie - Bucureşti


După cumpărături, pentru a-mi reface rezervele de energie am luat prânzul şi m-am hidratat bine, deoarece mai aveam în plan vizitarea Centrului Vechi.

Ca turist prin Centrul Vechi

Consider că orice turist care trece prin Bucureşti trebuie să Vada Centrul Vechi, deoarece este una din cele mai frumoase părţi din Capitală. Ultima dată am fost în urmă cu opt ani şi am fost curioasă să observ dacă s-a mai schimbat, iar dacă s-a întâmplat acest lucru, dacă s-a făcut în bine. De asemenea, tocmai recomandasem unor francezi care au stat în Bucureşti pentru câteva ore vizitarea Centrului Vechi, motiv pentru care voiam să verific  dacă am făcut bine sau nu. 

Pentru cei care nu stiu Centru Istoric al Bucureştiului se găseşte în partea vestică a Sectorului 3. Printre monumentele importante care se găsesc aici se numără Curtea Veche, Hanul lui Manuc, bisericile Stavropoleos şi Sfântul Anton. Cem mai mult dintre acestea mi s-a părut Biserica Stavropoleos.
Centrul Istoric cuprinde 48 de străzi, iar printre cele mai cunoscute sunt Lipscani, Şelari, Covaci, Doamnei, Stavropoleos, Franceză şi Şepcari.

Strada Franceză - Centrul Vechi - Bucureşti
Eu am a intrat în Centrul Vechi din Calea Victoriei, pe Strada Franceză, am străbătut Strada Selari. De la început nu am putut trece cu vederea fanii Iron Maden care se găseau la aproape toate terasele din zonă. Trupa urma să concerteze seara, în Piaţa Constituţiei, iar susţinătorii au ales locarurile de aici pentru hidratare.
Am apucat pe Lipscani, iar apoi am făcut un mic popas pe Strada Smârdan la o cochetă terasă desprinsă parcă din Paris pentru o pauză de hidratare şi de încărcare a energiilor. 

 Parcul Cişmigiu, o mică oază

M-am reîntors pe Strada Lipsani, de unde am ieşit pe Calea Victoriei pentru a face un ultim popas într-o oază de relaxare numită Parcul Cişmigiu. Mi-am croit drum cu destul de mult curaj prin soare pe lângă Cercul Militar şi, HOP!, am ajuns în Cişmigiu.

Cercul Militar Naţional - Bucureşti
Este cea mai veche grădină publică din Capitală, fapt care o face importantă pentru toţi iubitorii de locuri verzi.

Bătrân platan - Cişmigiu
M-am plimbat pe aleile amenajate în stilul englezesc înfrumuseţate cuplatani, frasini pletoşi, aluni liriodendroni, peri si meri decorativi. Toţi aceşti arbori alături de sălciile care îşi preling ramurile în lac, transformă locul într-o grădină de rai menită să te ferească de razele fierbinţi ale soarelui de vară.
 
Lacul Cişmigiu - Bucureşti
Am făcut o mică pauză lângă lac pentru a  aduna suficientă energie şi răcoare, încât să-mi ajungă pentru întoarcere. După o oră şi jumătate am pornit spre casă mulţumiă de ziua plăcută pe care am petrecut-o chiar la debutul concediului.Sper să urmeze şi alte zile la fel de minunate şi aventuroase.

Vacanţă plăcută şi aventuri de neuitat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu